Sunday, May 17, 2009

17.mai

ble en riktig hyggelig dag. etter å ha sett GP-vinnerlåta på utube, kjørte vi av gårde til Ballard -en bydel i Seattle- hvor det bor mange skandinaver. faktisk er 17.mai feiringen her den største utenfor Norge, med 70 000 oppmøtte og en 2 t laaaaang prosesjon med brannbiler, budeier, chairleadere, fjordinger og Miss Nordic i en skjønn forening. og masse flott biler! (PV'en er lagt ut til ære for Larsen slekta og onkel Øyvind). Selveste ambassadøren var først i toget (hvor var sigrid?) men det morsomste var vel kanskje et utall menn i 60-70 årene som bar tittelen president (i en av de mange norske foreningene for vikinger, nordic, norse, scandinavian el.l) som satt trygt plassert på hver sin tilhenger, med flosshatt og kongevink.

i mangel av russ var guttene glade for å se hundrevis av drillpiker og chairleadere, og ellers folk som villig vekk kastet (og kastet) godteri til ungene på fortauet (1/2 kg var fangsten til isak og aksel). vi fikk til og med sett snurten av en same, og heldigivs hadde de pølse med lumpe og masse is.

men det aller morsomte var vel å treffe Svanhild (og hunden pepsi), farmor sin gamle vennine fra finnmark, og en av de 8 (?) som overvintret i hula på sørøya, vinteren 1944-45. en utrolig kvikk og sprek 82-åring som alle umiddelbart fikk sansen for. hun fortalt om både farmor og farfar, onkel bernhard, oldemor og sin søster (nancy) og bror (kalle), om deres flukt til vardø og skottland, og om hvorden det gikk seg sånn at hun endte opp i Seattle for snart 50 år siden. men selv om hun sa hun er blitt amerikaner etter alle disse årene, snakker hun med klingende finnmarksdialekt og hadde ord og yttrykk vel bevart ('nu e æ så sulten æ kunne spist en hest' og ' ka e de med ungan dokkers, det e jo ingen som e trollat?). vi stikker nok innom henne igjen, som hun sa 'det va rart å træffe dokker, det e som vi har kjent hverandre bestandig'.

Hurra for Norge og USA!
Ove & Ingrid
ps: vi hadde 24 grader i skyggen -det er nok på grunn av barack hussin obama, mener ove.
ps2: se dette kartet for observasjoner av en svartbjorn i seattle by -og selveste ballard- fra lordag til mandag! den gikk heldigivis glipp av promendaen paa 17.mai http://seattletimes.nwsource.com/ABPub/2009/05/19/2009236119.pdf

No comments:

Post a Comment